Radio Säteily

Radio Säteily saapuu suurempana kuin koskaan ja haluamme juuri sinut tekemään ohjelmaa kanssamme! Ohjelmahaku on nyt avoinna ja päättyy 4.10.2019 kello 23:59. Haku tapahtuu erillisellä lomakkeella.

 

Lähetyskausi ajoittuu 1.11.-22.11. ja haemme ohjelmia koko lähetyskauden ajalle. Ohjelmia voi hakea myös lyhyemmälle aikavälille, esimerkiksi vain yhden viikon ajaksi. Tällöin toivomme kuitenkin, että ohjelmaa lähetettäisiin useampana kertana viikossa. Säteilyyn voi toki hakea myös kertaluontoisella radioshowlla.

 

Ohjelman valinnoissa suosimme niitä, jotka hakevat ohjelmaa koko kolmeksi viikoksi kiinteälle ohjelma-ajalle tai esimerkiksi aamuohjelmaa yhdeksi kokonaiseksi viikoksi. Haemme pääohjelmistojen lisäksi off-ohjelmia, jotka ovat normaalin lähetysajan ulkopuolella olevaa ohjelmistoa yöaikaan 00:00-08:00. Off-ohjelmiston ajat on suunnattu kokeneemmille Säteilijöille, jotka pystyvät työskentelemään studiossa ilman valvontaa. 

 

Haemme myös erikseen Taustasäteilijöitä myöhemmin erillisellä haulla. Taustasäteilyä ovat kaikki ohjelmiston ulkopuolelle jääneet tyhjät ajat, joille tekijät voivat tulla matalammalla kynnyksellä toteuttamaan radio-ohjelmiaan. Taustasäteilyajat tulevat hakuun ohjelmiston varmistuttua. Jos et siis ole vielä aivan varma omasta ohjelmastasi voit tulla toteuttamaan sen Taustasäteilyyn.

 

Vaatimukset

Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, radiossa puhuminen ja ohjelman käytännön tekeminen koulutetaan kaikille valituille. Muutamia vaatimuksia ohjelmalle ja ohjelmatekijöille kuitenkin on:

  • Hakemukset ovat sitovia. Hyväksytyt ja ohjelmistoon lisätyt ohjelmat on toteutettava. Tuotanto tukee tarvittaessa ja asiat ovat neuvoteltavissa, mutta lähettämällä hakemuksen sitoudut tekemään ohjelmasi.
  • Säteily lähettää ohjelmaa paikallistaajuudelle, sekä internettiin, joten ohjelmantekijät sitoutuvat tekemään ohjelmansa ammattimaisesti ja hyviä tapoja noudattaen.
  • Säteily on sitoutumaton ja vapaa radio, arvioimme aatteelliset ohjelmat aina erikseen.
  • Ohjelmantekijän tulee toimittaa Säteilylle esittelyteksti sekä -kuva, lisäksi toivomme kaikilta ohjelmilta radiossa soitettavaa mainosjingleä.

FAQ

Kuka voi hakea?

Radio Säteily on suunnattu opiskelijoille, mutta kuka tahansa radion tekemisestä kiinnostunut voi hakea tekemään ohjelmaa. Säteilyn tuotanto pidättää oikeuden valita ohjelmistoon tulevat ohjelmat.

Millaista ohjelmaa voi tehdä?

Radiossa ääni ratkaisee. Voit tehdä puheohjelman tai juonnetun musiikkiohjelman. Tai puheohjelman, jossa keskustellaan musiikista. Tai sitten vaikkapa kuunnelman tai uutiset. Radio Säteilyssä kaikki on mahdollista. Viime vuoden ohjelmiin voit tutustua täällä.

Miksi kannattaa tehdä ohjelmaa Radio Säteilyyn?

Radio Säteily on ammattimainen opiskelijaradio, jossa oikea radiotyöskentely tulee tutuksi jokaiselle ohjelmatekijälle. Olit sitten tuleva johtaja, lakimies, tunnettu taiteilija tai alan ammattilainen, on taatusti hyödyllistä osata puhua radiossa. Säteilyllä oli myös vuonna 2019 yli 5000 kuulijaa, joten opiskelijaradio on hyvä kanava vaikuttaa, saavuttaa, hauskuttaa ja keskustella. 

Hyvä hakemus:

Tekijä: Samuli Valkama

Sähköposti: svalkama@ulapland.fi

Ohjelman nimi: Tarinoita Eno Elonista

Ohjelman esittely: Ohjelmassa käsitellään Elon Muskin eeppistä elämää puheohjelman muodossa. Joka kerta uusi tarina ja elämän osa-alue, johon keskitytään. Lisäksi studiossa vieraita.

Ohjelman kesto: 2 tuntia

Ensisijaiset lähetysajat:  7.11. kello 17:00-19:00, 14.11. kello 17:00-19:00 ja 21.11. kello 17:00-19:00

Vaihtoehtoiset lähetysajat: 4.11. kello 17:00-19:00, 11.11. kello 17:00-19:00 ja 18.11. kello 17:00-19:00

Aikaisempi kokemus: Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta.

Kuuluuko ohjelma pää- vai off-ohjelmistoon: Pääohjelmistoon

Muita kommentteja: Aikatauluni on joustava. 

Apply for a program!