Vuoden 2018 ohjelmat:

Keskiyön korkeakulttuuri

Paavo Jokinen & Ahti Nykänen

Keskiyön korkeakulttuuri on suora makasiiniohjelma kaikille kulttuurin ystäville. Ohjelma keskittyy jaksokohtaisesti johonkin korkeakulttuurin osa-alueeseen, tarjoten joka jaksossa ajankohtaisen asiantuntijavieraan sekä taidokkaita näytteitä käsiteltävästä aiheesta. Keskiyön korkeakulttuuri suositellaan nautittavaksi sherryn tai portviinin kera.

MA-PE 00:00-00:05

To Zanarkand

Katri Rantala

Ohjelmassa sukelletaan pelimusiikin niin enemmän kuin vähemmänkin tunnettujen teosten pariin. Edustettuna on pelejä A:sta Ö:hön, varhaisista karvalakkimalleista 2010-luvun virtuaalimaailmoihin, Pongista Plague Inc.:iin… Luvassa on paljon puhetta peleistä ja musiikin merkityksestä niissä, sekä tietysti kaikkein olennaisinta – pelimusiikkia.

TO 21:00-22:00

Eurovisionääri

Miikka Keränen

Se on täällä taas – Eurovisionääri tuo euroviisut keskelle synkintä syksyä! Tänä vuonna ilakoidaan parhaiden viisujen kanssa, pohditaan euroviisujen yhteiskunnallista merkitystä ja kisaillaan unelmajoukkueen luomisessa! Lauantai-iltojen lisäksi luvassa myös lyhyitä viisuvartteja, joten stay tuned!

LA 19:00-21:00

Kiireiset koverit

Panu Akrenius

Parin vuoden takainen hitti palaa taas! Kiireiset Koverit on ohjelma, jossa tutuista biiseistä tehdään elektroniset uudelleensovitukset nopealla aikataululla ja laulutaidottomuudella. Juontajana Panu ja ehkä muitakin vanhoja tuttuja…?

LA 17:00-19:00

LYYTISET

Lapin yliopiston ylioppilaskunta

LYYTISET valtaavat uuden kanavan ja saapuvat radioaalloille. LYYn viestintäsektoria puhututtaa esimerkiksi, MITÄ on Lovisassa ruokana, ja oliko se hyvää? MISSÄ edunvalvonta luuhaa? Ja MILLOIN on seuraavat bileet?

MA-PE 10:00-10:15

Score!

Lisa Sandström

Pulahda elokuvamusiikin maailmaan! Elä tunnin ajan oman elämäsi elokuvaa ja katsele ulos ikkunasta kaihoisasti kuunnellessasi John Williamsin klassikoita. Raivokirjoita kandiasi Hans Zimmerin modernien ryminäsävellysten tahtiin. Päästä irti poikaystäväsi kädestä ja anna hänen hukkua hyiseen mereen James Hornerin sävellysten saattamana. 

MA 19:00-20:00

Game Talk

Arttu Haavikko, Jussi Lundelin ja Samuli Valkama

Kuule, kuinka Samuli kertoo ensimmäisestä kana-ateriastaan, Arttu katharsiksestaan Spidermanin parissa ja Jussi siitä osaako hän flossata. Tai sitten Jussi ei pääse paikalle, kun Red Dead Redemption II on Metacriticissä 97/100. Ehkä me voidaan soittaa Jussille?

KE 19:00-21:00

Sinkkujen selviytymisopas

J-E. Kukko & Emmi Pesola

Miten luopua vallitsevan heteronormatiivisen ihanteen asettamista kahleista? Miten olla sinut itsensä kanssa? Tässä ohjelmassa ei neuvota hyvän parisuhteen saloja. Ohjelma sinkuille jotka haluavat selviytyä urbaanissa asfalttiviidakossa.

KE 18:00-19:00

Mää ja silakka

Otto Ikävalko ja Rufus Kaivo

Radiolaatio tarkoittaa radiotieteessä radion laadun heikkenemistä sekä siitä aiheutuvaa kuuntelijamäärien laskua, eli radion reaalisen juttujen tason laskua. Se voidaan määritellä myös yleiseksi Mää ja Silakka -ohjelmasta johtuvaksi radioaaltojen turmeltumiseksi.

PE 9.11. 22:00-02:30

Tarinoita Hulevesipuistosta

Hanna Sparf & Henna Harmoinen

Tarinoita Hulevesipuistosta on kokoelma monitulkintaisia lyhyttarinoita, aforismeja ja kokeellista musiikkia. Lähde vaeltelemaan Hulevesipuiston sateenpieksämiä katuja pitkin, uppoudu kuuntelemaan veden äänen ulottuvuuksia ja ammenna uusia ajatuksia juontajaparin Hennan ja Hannan aivoituksista.

MA 22:00-23:00

Maisterikahvit

Matilda Taipale

“Kyllä minä vielä graduni kesytän!” Takkuaako gradun tekeminen? Tuntuuko että se on lähestulkoon jotakin salatiedettä tai ainakin jonkin mystisen usvan peitossa? Eikö, no sitten sen olen vain minä. Mutta jos gradu tai sen tekeminen alkaa olla ajankohtaista, hyppää radioaalloille ja aseta vastaanottimesi vertaistukea pursuavan tunnin mittaisen Maisteri kahvit -ohjelman taajuuksille.

MA 17:00-18:00

Tupenrapinat

Esa-Pekka Tuppi

Pikkulauantain piristävä pläjäys sopivasti ennen hippojen ja humppien alkua. Tämä sopii juuri sinulle, jos kaipaat rentoa huumorihauskaa tai hyviä menovinkkejä ja preppausehdotuksia elämääsi. Tupenrapinat on päätön radio-show täynnä meininkiä, vieraita, kilpailuja ja musiikkia!

KE 17.00-18.00

The American Dream

Jussi Lundelin

The American Dream on omistettu tuolle mysteerisen mahtavalle valtiolle Atlantin toisella puolen. Ohjelman ensimmäisellä tunnilla keskitytään ajankohtaisiin aiheisiin Yhdysvaltojen poliittiselta kentältä ja toisella tunnilla laajennetaan katseita laajempaan kulttuurilliseen ilmapiiriin. Asiaankuuluvaa musiikkia soitetaan tottakai ettei aihepiiri käy liian raskaaksi.

MA 20:00-22:00

Tears of Joy

Tapio Aunu

Tears of Joy on yhtye, joka soittaa energistä ja hyväntuulista rock musiikkia. Ohjelma sisältää yhtyeen omaa musiikkia esitettynä livenä ja tallenteilta sekä keskustelua kappaleista ja yhtyeen arjesta.

PE 20:00-21:00

Kuulin juttua

Matilda Taipale & Jenny Laakkonen

Seinilläkin on korvat ja jos ne vain osaisivat puhua… no nyt puhuvat! Kuulin juttua on ohjelma, jossa juontajakaksikko puhuu siitä, mitä kahdenkesken seinien suojissa (oikeasti) puhutaan.

KE 7.11. 11:00-12:00 ja KE 21.11. 11:00-12:00

Huonot deitit

Aura Kontio

Huonot deitit eivät suinkaan ole historiaa! Huonot deitit jatkuvat jatkumistaan ja Radio Säteilyyn ohjelma palaa marraskuussa. Auran kanssa huonoilla deiteillä kiusallisuudelta, eikä kuumottelulta voida välttyä. Huonoilla deiteillä keskustellaan aikamme sosiaalisista ilmiöistä, muistellaan entisiä säätöjä, fiilistellään elämää ja pohditaan kaikesta kaikki.

SU 16:00-18:00

Epsukan ja Annukan ASMR-hetkinen

Ella Paulamäki ja Annika Rantanen

Kaipaatko rentouttavaa iltaa, joka saa sinut unohtamaan stressin ja kiireen? Jos vastasit kyllä, säädä radiosi Säteilyn taajuudelle ja kuuntele rauhoittavaa sekä hassun hauskaa.

PE 9.11. 21:00-22:00

DisUutiset

Matilda Taipale

Mitä kuuluu kuningas Sauli ensimmäiselle, entä onko Oulun eteläpuolella säätä? Kuuntele niin tiedät! Disuutiset ovat disinformaation tärkein ja ajankohtaisin radio-ohjelma, joka esitetään nyt jo kolmatta vuotta yleisön toiveesta. Ohjelma on tänä armon vuonna kerran viikossa tuleva kooste kuluvan viikon uutisista.

TO 17:00-17:30

Tältä sen pitää kuulostaa

Nico Simola

Ohjelma jossa kilpaillaan musiikin tietämyksestä.

PE 18:00-20:00

Aamukahvit

Matilda Taipale

Voiko ihanammin päivä enää alkaa? Onko ihanampaa aamua kuin tää? Ehkä, koska ennen kaikki oli paremmin. Vai oliko? Aloita aamusi Aamukahveilla ja kuule, millaista aamuohjelmaa olisi radiossa voitu tehdä eri vuosikymmeninä. Radioaktiivista aamua, minne matkataan?

MA 12.11.- PE 15.11. 7:00-10:00

Kasarilandian parkkipaikalla

J-E. Kukko & Aapo Kukko

Mitä tapahtuu kun kaksi kaverusta ottaa kohteeksi Kasarilandian? Oliko kaikki paremmin kahdeksankymmentäluvulla? Kannattaako elää uudestaan hetket jolloin A-ha, Ultravox ja Spandau Ballet olivat listojen kärjessä, Miami Vice pyöri telkkarissa, c-kasetteja selattiin rasvaisilla näpeillä huoltoaseman tiskillä ja elokuvat katsottiin VHS-kaseteilta? Radiokuunnelma joka kumartaa kahdeksankymmentäluvun ja Koe-eläinpuiston suuntaan.

TI 16:00-17:00

Säteilyn iltapäivässä S. Valkama

Samuli Valkama

Päätuottaja Valkama S. tekee sitä mitä on tullut tekemään: hän puhuu radiossa. Ja toisinaan soittaa myös musiikkia. Tuottajan elämää käydään läpi vapaamuotoisesti improvisoiden ja radioaaltoja huumorilla höystäen. Varmasti aaltojen parasta huumorihauskaa, uskomattomia musiikillisia valintoja, sekä aivan ällistyttäviä vieraita.

TO 12:00-15:00

Säteilyn iltapäivässä T. Metsäjoki

T. Metsäjoki

Jokainen radio tarvitsee iltapäiväjuontajan!

Markalla saa markan juontajan.

MA 5.11., KE 14.11., TO 16.11., TI 20.11. ja KE 21.11. 12:00-16:00

Korkeakoulukokit

Antti Eteläaho & Matias Kassala

Korkeakoulukokit Matias ja Antti kokkailevat Säteilyn ensimmäisen viikon aamuissa maittavimmat keitokset korkeakoulupolitiikasta. Ajankohtaisen vieraiden kanssa käytävän keskustelun lomassa syntyy herkullinen aamiainen. Olehan kuulolla!

MA 5.11.- PE 9.11. 7:00-10:00

Maailmanlopun Aamut

Samuli Valkama

Säteilyn viimeisen viikon aamuohjelmistoon loikkaa Valkaman Samuli, joka taistelee pessimismiä, fatalismia ja viimeisten päivien paniikkia vastaan huumorilla, positiivisuudella ja pannullisella kahvia. Jokainen aamu tarjoaa uudet aiheet sekä paremmat työkalut, jotka valmistelevat meitä vääjäämättömään: Radio Säteilyn päättymiseen.

MA 19.11.- TO 22.11. 7:00-10:00

Saturday Night Fever

Timo Metsäjoki & Ville Määttä

Lauantai-illan kuume aka Saturday Night Fever. Discoa, vanhoja mainoksia, toivekappaleita, leveitä lahkeita ja pyörivä discopallo. Tule ja lähde discoilemaan Timon ja Villen tahtiin! Mikä voisi mennä vikaan? Kaikki linjat ovat kuumina juuri teitä varten: soita, tekstaa tai lähetä viesti bunkkeriin. Elämys on taattu – ole rohkea!

LA 21:00

Hämärän musiikin ilta

Timo Metsäjoki

Musiikkimaailman hämärimmät löydökset, joita ei perustella. Soitetaan mitä halutaan, mutta kaiken nivoo yhteen se, että niissä on jotain hämärää – tai ainakin melkein. Turvananne matkalla musiikkimaailman syövereihin on jonkinlaisen hämärän koulutuksen omaava Timo Metsäjoki.

SU 20:00

Fillarikorjaamo

Tommi Yläjoki

Ainakin elektronisella tanssimusiikilla höystetty intuitiivinen radio-ohjelma. Ohjelman kulkua tahdittavat mystiset studiovieraat ja keskustelu kaikesta jännästä.

PE 2.11. 21:00-23:00 ja PE 16.11. 21:00-23:00

Intersektionaalista homorummutusta

Miikka Keränen

No, nyt sitä saa! Nimittäin intersektionaalista homorummutusta ja -humppaa

PE 2.11. 14:00-16:00

Ainejärjestöilta

Lyy & Radio Säteily

Tiistai-ilta on Ainejärjestöilta! Radio Säteily on kutsunut kaikki Lapin yliopiston ainejärjestöt keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, yliopistosta ja ainejärjestötoiminnasta.

TI 18:00-22:00

Aika hauska masennusohjelma

Maiju Saikkonen

Aika hauska masennusohjelma pureutuu huumorilla ja mauttomien juttujen kyllästämänä masennuksen olemukseen. Ohjelmassa tavataan vieraita, pohditaan, saako Rovaniemellä oikeasti apua, jos sitä kaipaa (vai onko se vain myytti) ja pyritään ennen kaikkea katkaisemaan masennuksen levittäytymistä.

LA 16:00-17:00

Kevyt nousu

Juha Mytkäniemi

Kevyt nousu on musiikkiohjelma ilman genrerajoja. Kevyt nousu takaa kuulohermoja hivelevän äänielämyksen kaikille sunnuntaisen musiikin ystäville. Kevyt nousu on aina hyväksi sunnuntaisin.

SU 12:00-14:00