Ohjelmahaku

Radio Säteilyn ohjelmahaun jäljiltä ohjelmistoon on jäänyt vielä aukkoja. Avaamme nyt pikahaun nopeimmille. Haluatko ohjelmatekijäksi Säteilyyn? Nyt on hetkesi, kohta ei enää onnistu!

Pikahakuun tästä näin.

 

Haku toimii näin:

1) Käy tarkistamassa alla olevasta linkistä ohjelmakartasta vapaa paikka/paikat joihin haluat hakea.

Linkki pikahaun ohjelmakarttaan tässä!

2) Täytä tämä hakemuslomake ja merkitse lähetysaikojen toiveisiin ensisijainen ja toissijainen, siltä varalta jos joku kerkesikin napata paikan ennen sinua.

3) Odota vahvistusviestiä, jossa lähetämme sinulle varmistuneet ajat sekä infopaketin tulevasta.

Pikahaku päättyy sunnuntaina 13.10 klo 23.59, joten ole nopea! Merkitsemme taulukkoon jo varattuja paikkoja vastausten saapumisjärjestyksessä.

Muista hakuajoissasi tarkentaa onko show kertaluontoinen vai haetko aikoja useammalle kerralle, esimerkiksi yhden viikon ajalle samaan ajankohtaan. Pikahakuun voi osallistua kuka vain radion tekemisestä kiinnostunut. Sinulla ei siis tarvitse olla opiskelijastatusta tai aikaisempaa kokemusta radion tekemisestä. Ohjelman tyyli ja sisältö on myös täysin itsesi määriteltävissä. Pikahaussa voi myös hakea off-ohjelmia, jotka ovat normaalin lähetysajan ulkopuolella olevaa ohjelmistoa esimerkiksi yöaikaan. Off-ohjelmiston ajat on suunnattu kokeneemmille Säteilijöille, jotka pystyvät työskentelemään studiossa ilman valvontaa.

Radio Säteilyyn on myös mahdollista tulla tekemään ohjelmaa Taustasäteilyyn. Taustasäteilyä ovat kaikki haun ja pikahaun jälkeen ohjelmiston ulkopuolelle jääneet ajat, joille tekijät voivat tulla matalammalla kynnyksellä toteuttamaan radio-ohjelmiaan. Julkaisemme ohjeet Taustasäteilyyn hakemiseen ohjelmiston varmistuttua. Jos haluat Taustasäteilijäksi, niin muista seurata Säteilyn someja.

Tärkeää:
– Mieti hakemuksesi valmiiksi, pohdi hyvä nimi ja avaa ohjelman sisältöä. Onko kyseessä puheohjelma, musiikkiohjelma vai ihan jotain muuta?
– Valitse selkeät ajat, jolloin haluat tehdä ohjelmaa ja mieti vaihtoehtoiset ajat valmiiksi
– Ohjelmahaun päätyttyä sinuun ollaan yhteyksissä ja saat informaatiopaketin tulevasta kaudesta. Sinua pyydetään mm. tekemään ohjelmallesi esittelykuva ja mainosjingle eli lyhyt radiomainos. Valmistaudu myös tulemaan tekniikkakoulutukseen lokakuun lopulla.
– Saatu ohjelman esittelyteksti ei ole lopullinen markkinointiteksti vaan meille informoiva teksti siitä, mitä ohjelmasi pitää sisällään. Ohjelmalle asettamasi nimen olisi kuitenkin hyvä pysyä muuttumattomana.

FAQ

Kuka voi hakea?

Radio Säteily on suunnattu opiskelijoille, mutta kuka tahansa radion tekemisestä kiinnostunut voi hakea tekemään ohjelmaa. Säteilyn tuotanto pidättää oikeuden valita ohjelmistoon tulevat ohjelmat.

Millaista ohjelmaa voi tehdä?

Radiossa ääni ratkaisee. Voit tehdä puheohjelman tai juonnetun musiikkiohjelman. Tai puheohjelman, jossa keskustellaan musiikista. Tai sitten vaikkapa kuunnelman tai uutiset. Radio Säteilyssä kaikki on mahdollista. Viime vuoden ohjelmiin voit tutustua täällä.

Miksi kannattaa tehdä ohjelmaa Radio Säteilyyn?

Radio Säteily on ammattimainen opiskelijaradio, jossa oikea radiotyöskentely tulee tutuksi jokaiselle ohjelmatekijälle. Olit sitten tuleva johtaja, lakimies, tunnettu taiteilija tai alan ammattilainen, on taatusti hyödyllistä osata puhua radiossa. Säteilyllä oli myös vuonna 2019 yli 5000 kuulijaa, joten opiskelijaradio on hyvä kanava vaikuttaa, saavuttaa, hauskuttaa ja keskustella. 

Hae ohjelmaa!